Husk redningsvesten - Den gør en forskel

Husk redningsvesten – Den gør en forskel

En redningsvest, har det primære formål, at holde dine luftveje fri af vandet, hvis du skulle være uheldig og falde overbord. Derved forøger en redningsvest også chancen for overlevelse, hvis du f.eks. er bevidstløs. Derfor er det altid en god idé at benytte en redningsvest, i forbindelse med aktiviteter, der foregår ved og på vandet.

Redningsvestens historie

Redningsvest fra Titanic
En af ni eksisterende redningsveste fra Titanic, som forliste i 1912. Hvis man slog hovedet imod korkelementerne, når man hoppede over bord, kunne man risikere at brække nakken. Det kan man naturligvis ikke med moderne redningsveste. Vesten er lavet af tung kork, overtrukket med lærred.

De første redningsveste, var lavet af kort eller kapok, og var både store og tunge.

I 1898, blev den første oppustelige redningsvest patenteret i Norge, samt i USA i 1903 af Breder Carlsen. Den blev kaldt “Tethys”

Selv-oppustelig redningsvest

I de senere år, er de selvoppustelige redningsveste, blevet mere og mere populære. I modsætning til den traditionelle redningsvest, som består af fast flydeelementer, giver en selvoppustelig vest, meget mere bevægelsesfrihed.

Med en selvoppustelig redningsvest, skal du dog være opmærksom på behovet for serviceeftersyn, således du er sikker på at den virker og er i god stand, når den skal benyttes.

En selvoppustelig redningsvest, funger ved at den automatisk bliver pustet op ved hjælp af en CO2 patron, når den kommer i kontakt med vand.

Sådan virker en oppustelig redningsvest
Sådan laver du serviceeftersyn, på en selvoppustelig redningsvest.
Tegning af redningsvest på mand. Med faste flydeelementer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *